آموزشی

MPLS چگونه کار می کند؟پیاده سازی یک سناریوی عملی

گام ۱ – آشنایی و درک بهتر یک سناریو

آشنایی و درک بهتر یک سناریو

در مرحله بعدی این local label ها توسط پروتکل LDP به همسایه ها اعلام می شود به طور مثال R1 به R2 و R3 اعلام می کند که label 19 را برای شبکه ۱۰٫۰٫۰٫۰ انتخاب کرده است و R2 به R1 و R4 اعلام می کند که label 20 را برای شبکه ۱۰٫۰٫۰٫۰ انتخاب کرده است.

و اینکار توسط سایر روترها نیز انجام می گیرد. سپس هر روتر local label و remote label هایی را که از همسایه های خود دریافت کرده است را در جدولی تحت عنوان LIB ذخیره می کند.

با هم جدول LIB روترها را ببینیم :

 

نکته :

روتر R5 به عنوان روتر egress LSR برای شبکه ۱۰٫۰٫۰٫۰/۸ می باشد در نتیجه اگر بسته ای برای این شبکه به آن برسد label آنرا pop کرده و بسته را بدون label ارسال می کند.

با توجه به این ویژگی می توان بسته را در hop ما قبل آخر بدون زدن label ارسال کرد چون درصورتی که label هم داشته باشد روتر R5 آنرا pop می کند. در این مثال روترهای R3 و R4 می تواند بسته های شبکه ۱۰٫۰٫۰٫۰ را برای R5 بدون label ارسال کنند.

حالا R3 و R4 از کجا متوجه شوند که hop ما قبل آخر هستند؟

اخرین روتر که در اینجا R5 است به همسایه های خود یعنی R2 و R4 اعلام می کند که آخرین روتر است در نتیجه از این به بعد R2 و R4 بسته های مربوط به این شبکه را بدون label ارسال خواهند کرد. به این عمل (penultimate hop popping (PHP گفته می شود.

این نوشته را هم از دست ندهید :   اینترانت ( Interanet ) چگونه است ؟

بعد از اینکه LIB تشکیل شد باید LFIB ایجاد شود. همانطور که قبلا اشاره شد برای ایجاد LFIB از LIB و جدول مسیریابی استفاده می کنیم. به این صورت که برای هر شبکه ما چند label در LIB داریم.

برای انتخاب یک label از بین label های موجود ، جدول مسیریابی را بررسی می کنیم و hop بعدی برای رسیدن به این شبکه را پیدا می کنیم و از label که توسط آن برای ما ارسال شده است استفاده می کنیم.

در این مثال R1 در جدول LIB خود ۲ عدد remote label دارد که از روترهای R2 و R3 آنها را دریافت کرده است.

برای انتخاب یکی از این دو به جدول مسیریابی خود مراجعه می کند و همانطور که قبلا گفتیم مسیر پایین که از روتر R3 می گذرد بهترین مسیر است.

در نتیجه label 20 را که از R3 دریافت کرده است را برای LFIB در نظر می گیرد و اینکار توسط سایر روترها نیز انجام می شود.

 

جدول LFIB روترها به شرح زیر است :

جدول LFIB ما تشکیل شده است و روترها می توانند براساس label بسته ها را به مقصد ارسال کنند.

برای بررسی دقیق تر یک بسته از PC به Server ارسال می کنیم و عملکرد شبکه را در قبال آن بررسی می کنیم:

بسته ارسالی از PC به دست R1 می رسد. R1 بسته را تا لایه شبکه باز می کند و IP مقصد بسته را بررسی می کند. با دیدن آدرس ۱۰٫۰٫۰٫۱ و مقایسه آن با جدول مسیریابی متوجه می شود که بسته را باید به روتر R3 ارسال کند.

سپس با استفاده از جدول LFIB متوجه می شود که باید به بسته Label 20 زده و آنرا ارسال کند.

این نوشته را هم از دست ندهید :   فیبر نوری چگونه کار می کند ؟ و چیست ؟

در اینجا روتر R1 به عنوان ingress LSR شناخته می شود.

در تصویر زیر خروجی R1 به R3 توسط نرم افزار وایرشارک capture شده است و همانطور که می بینید یک بسته ICMP از آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲ به سمت ۱۰٫۰٫۰٫۱ با label 20 در حال ارسال است.

 

بسته ارسالی به دست روتر R3 می رسد بسته تا لایه دوم باز شده و با دیدن label 20 آنرا با جدول LFIB خود مقایسه می کند و متوجه می شود که بسته را باید به روتر R5 ارسال کند و چون روتر R5 خود را به عنوان اخرین hop معرفی کرده است label 20 را pop کرده و بسته را بدون label به سمت روتر R5 ارسال می کند.

حالا بسته به دست R5 بدون label می رسد و R5 آنرا تا لایه سوم باز می کند و با دیدن IP مقصد و مقایسه آن با جدول مسیریابی آنرا ارسال می کند.

یکبار دیگر این مراحل را بررسی کنیم اما اینبار مسیر بالا را به عنوان بهترین مسیر در نظر می گیریم.

با همان روش قبل جدول LFIB را پر می کنیم که به صورت زیر تغییر می کند :

 

بسته ارسالی از PC به دست R1 می رسد. R1 بسته را تا لایه شبکه باز می کند و IP مقصد بسته را بررسی می کند.

با دیدن آدرس ۱۰٫۰٫۰٫۱ و مقایسه آن با جدول مسیریابی متوجه می شود که بسته را باید به روتر R2 ارسال کند. سپس با استفاده از جدول LFIB متوجه می شود که باید به بسته Label 20 زده و آنرا ارسال کند.

این نوشته را هم از دست ندهید :   سرویس های میزبانی VoIP در تقابل با سیستم های تلفن داخلی VoIP چگونه است؟

بسته ارسالی به دست روتر R2 می رسد بسته تا لایه دوم باز شده و با دیدن label 20 آنرا با جدول LFIB خود مقایسه می کند و متوجه می شود که بسته را باید به روتر R4 ارسال کند.

درنتیجه label بسته را با label 20 ، swap می کند و آنرا برای R4 ارسال می کند.

بسته ارسالی به دست روتر R4 می رسد بسته تا لایه دوم باز شده و با دیدن label 20 آنرا با جدول LFIB خود مقایسه می کند و متوجه می شود که بسته را باید به روتر R5 ارسال کند و چون روتر R5 خود را به عنوان اخرین hop معرفی کرده است label 20 را pop کرده و بسته را بدون label به سمت روتر R5 ارسال می کند.

حالا بسته به دست R5 بدون label می رسد و R5 آنرا تا لایه سوم باز می کند و با دیدن IP مقصد و مقایسه آن با جدول مسیریابی آنرا ارسال می کند.

در تصویر زیر جدول مسیریابی روتر R1 را مشاهده می کنید :

 

در تصویر زیر LIB روتر R1 را مشاهده می کنید :

 

در تصویر زیر جدول LFIB روتر R1 را مشاهده می کنید :

 

 

در قسمت بعدی سایر مفاهیم را دنبال خواهیم کرد. موفق ، پیروز و itpro باشید.